Extinction Rebellion blokkeert partijkantoren formerende partijen

14/10/2021

Rond kwart voor vijf vanmiddag hebben actievoerders van Extinction Rebellion de partijkantoren van de VVD, D66 en CDA in Den Haag geblokkeerd. Tientallen met nepbloed overgoten rebellen hebben zich vastgelijmd aan elkaar en aan de stoep. Zij vragen aandacht voor de slachtoffers die de klimaat- en ecologische crisis nu al kost, met name in het mondiale Zuiden. Extinction Rebellion eist van de formerende partijen klimaatrechtvaardigheid voor iedereen: stop biodiversiteitsverlies en doe wat nodig is om Nederland in 2025 klimaatneutraal te maken op een eerlijke manier.

Woordvoerder Kathi: “De crisis is nu. Over de hele wereld worden nu al mensen gedood door natuurrampen en honger veroorzaakt door de klimaat- en ecologische crisis. Pas in 2050 klimaatneutraal zijn, zoals de formerende partijen willen, betekent een doodvonnis voor miljoenen mensen. We moeten nu actie ondernemen.”

Stille tocht klimaatslachtoffers

Eerder op de middag hield Extinction Rebellion een stille tocht ter herdenking van de slachtoffers van de klimaatcrisis. In een enkele rij riepen honderdvijftig in het zwart geklede rebellen een vier kilometer durende tocht door Den Haag. Zij droegen borden met nieuwskoppen over de slachtoffers die het afgelopen jaar door extreem weer zijn gevallen.

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join