Hardhandig geweld gebruikt tegen vreedzame demonstrant van Extinction Rebellion op Zuidas

18/09/2020

De vreedzame demonstrant die vandaag bij de blokkade op de Zuidas is gearresteerd, zit momenteel nog vast. De demonstrant werd door de politie onnodig hardhandig aangepakt. De demonstrant is met onnodig politiegeweld verwijderd.

Toen hij zich passief liet wegvoeren, werd hem door de politie zonder noodzaak opnieuw pijn toegebracht. Uit paniek en pijn sloeg de demonstrant om zich heen, waarbij een agent werd geraakt. De demonstrant is om die reden gearresteerd wegens mishandeling en zit nog steeds vast. Op dit moment wordt beslist of de demonstrant langer vast moet blijven zitten.

In verschillende media is onjuiste en eenzijdige berichtgeving over dit incident verschenen. Door meerdere demonstranten is aan Extinction Rebellion (XR) aangegeven dat de politie vandaag vaak te hardhandig optrad bij het verplaatsen van de activisten.

De advocaat van de gearresteerde demonstrant, Willem Jebbink: “Mijn cliënt heeft vreedzaam en geweldloos gedemonstreerd. Geheel in lijn dus met de wijze waarop XR haar acties wil voeren. Maar niemand blijft passief als die politie onnodig pijn toebrengt. Het is ergerlijk dat dit in de media is neergezet als mishandeling van politieambtenaren. Dat is bewust onjuiste beeldvorming. De zaak moet tot op de bodem worden uitgezocht.”

Voor meer informatie: Willem Jebbink, Jebbink Soeteman advocaten: 06 – 55791837

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join