Tweede dag Septemberrebellie Extinction Rebellion op Museumplein met o.a. Discobedience, Eva Rovers, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Kees Vendrik

19/09/2020

Na een prachtige demonstratie op de Zuidas gisteren met meer dan 500 rebellen en een blokkade van meer dan 300 rebellen, gaan we door met de tweede dag! Van 10.00 tot 14.00 uur vinden er op het Museumplein prachtige inhoudelijke programma’s, workshops, lezingen en kinderactiviteiten plaats. Alle activiteiten zijn coronaproof en mensen moeten verplicht een mondkapje dragen. Met o.a. auteur Eva Rovers, voorzitter Klimaattafel Elektriciteit Kees Vendrik en Madeleijn van den Nieuwenhuizen van Instagram account Zeikschrift. Daarnaast zullen rebellen dansen voor het leven tijdens Discobedience om 13.00 uur en vindt er vanaf 14.00 uur Guerilla Gardening plaats.

Programma Museumplein
Een selectie uit de vele programma onderdelen
10.00 – 11.30 uur – Programma over de staat van de Nederlandse landbouw
12.00 – 12.30 uur – Speech van Eva Rovers over het burgerberaad
12.30 – 14.00 uur – Panel over het Burgerberaad met o.a. Eva Rovers, Kees Vendrik, Mirjam de Pagter
en Madeleijn van den Nieuwenhuizen
13.00 uur – Discobedience
14.00 uur – Guerilla Gardening

Daarnaast o.a.
– Rebelse verhalenvertelling
– Opruim Picknick: zwerfafval in de buurt opruimen
– Rebeldieren en Zorgpoppen knutselen
– Actietraining om rebellen voor te bereiden op de acties van maandag

Comité van aanbeveling en steun van 182 Nederlandse wetenschappers
Extinction Rebellion wordt gesteund door prominente Nederlanders als Marjan Minnesma, Jan Terlouw, en Jan Rotmans. Verder hebben Nederlandse wetenschappers hun steun betuigd in een verklaring. Een aantal van hen werkten mee aan het boek Nu het nog kan, uitgegeven door De Bezige Bij.

In de wetenschappelijke wereld is het ongebruikelijk om publieke steun uit te spreken voor actiegroepen en maatschappelijke bewegingen. Toch is dat wat 182 Nederlandse wetenschappers doen. In de maand van de ‘Septemberrebellie’ spreken zij hun steun uit voor de acties van Extinction Rebellion Nederland. “Het is niet alleen ons recht, maar ook onze plicht om in opstand te komen om het leven van de mens en andere soorten op aarde te beschermen”, zo staat in de open brief van de wetenschappers te lezen.

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join