Noodgeval November

HELP ONS HET ALARM TE LUIDEN

4 - 29 November '19

Van Heekplein, Enschede
Facebook   or   Meetup

Onze overheid doet niet genoeg om ons te beschermen tegen de klimaat- en ecologische crisis. Daarom gaan we op zwarte vrijdag (29 November) met een recordaantal mensen de straten van Enschede in. We demonstreren op een vreedzame, creatieve en veilige manier. Daar hebben we zoveel mogelijk mensen bij nodig.

WAAROM VOEREN WE ACTIE?

We zijn hard op weg naar onomkeerbare, catastrofale klimaatverandering en massa-uitsterving. In plaats van 1,5 graad opwarming stevenen we nu af op een stijging van 4 graden, wat drastische gevolgen heeft voor alles en iedereen op deze planeet. Radicale verandering is noodzakelijk, maar onze overheid handelt niet snel genoeg.

En Enschede? Enschede heeft geen plan voor 2050, en uit onderzoek blijkt dat zelfs haar magere doelen voor 2023 praktisch onhaalbaar zijn gezien de daaraan gekoppelde plannen. Zulke politieke inactie voor de grootste uitdaging (en dreiging) voor onze generatie is onnaceptabel. Lees onze eisen hieronder.

1 WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.

2 DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.

3 LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een Burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

WIE IS EXTINCTION REBELLION?

Extinction Rebellion (XR) is een internationale burgerbeweging van mensen zoals jij en ik. We zijn sinds de oprichting in Engeland eind 2018 al actief in 631 steden in 54 landen. En we blijven groeien. Simpelweg omdat steeds meer mensen begrijpen dat er ingrijpende verandering nodig is. XR rebellen voeren vreedzame, geweldloze, disruptieve acties uit om druk te zetten op overheden om het leven op deze planeet te beschermen.

FAQ & PRAKTISCHE INFO

Als je mee wilt doen met Noodgeval November kan je alle praktische informatie hieronder vinden. Voor meer informatie over onze beweging of voor andere vragen, neem contact met ons op.
Vanaf 13.00 lopen we vanaf het Van Heekplein door het centrum van Enschede, ongeveer 1 tot 2 uur lang. Kinderen en ouderen zijn meer dan welkom. Vanaf 12.30 verzamelen we, dus neem vooral je lunch mee!
Tijdens november organizeren we creatieve en opvallende acties om aandacht te vragen voor de klimaat- en ecologische crisis, politieke inactie, en de noodzaak om de straat op te gaan. Onderaan de pagina vind je manieren om betrokken te raken!
We proberen een workshop spandoeken en borden te organiseren in samenwerkign met AKI. Later meer daarover in onze WhatsApp groep of op Facebook.
De demonstratie op zwarte vrijdag is georganiseerd in samenwerking met Green People en Fridays for Future. Andere geïnteresseerde groepen zijn meer dan welkom om mee te doen! Alle acties vóór zwarte vrijdag zijn georganiseerd door XR Enschede.
Voor niets gaat de zon op, en ook aan het organiseren van deze campagne zitten kosten verbonden. Een financiële bijdrage om ons te helpen Enschede tot klimaatactie over te zetten is dan ook méér dan welkom! Het geld zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de zaalhuur bij het organiseren van presentaties in Enschede en omstreken, en voor promotiemateriaal in de vorm van flyers, posters, banners en verf. Zodra deze kosten gedekt zijn kunnen we ambitieuzere (en effectievere) acties gaan uitvoeren! Meer weten, een specifiek doel voor ogen voor je donatie, of een niet-financiële bijdrage doen? Mail dan naar xrenschede@protonmail.com, of bel +31612371109!

WIL JE MEER DOEN?

We kunnen alle hulp gebruiken om de klimaatmars zo groot en succesvol mogelijk te maken. Je kan op de volgende manieren helpen:

NODIG JE VRIENDEN UIT

Actievoeren is leuker en effectiever wanneer je het samen doet. Deel dat je meedoet met de actie op social media, of kopieer de link en stuur die naar je familie, vrienden, collega’s en buren.

SLUIT JE AAN

Vind je deze actie interessant? Word dan ook onderdeel van Extinction Rebellion. Kom langs bij onze wekelijkse meeting op vrijdagavond, of meld je aan bij het Whatsapp of Telegram omroepkanaal. Daar vind je ook hoe je in ons platform voor interne communicatie komt.

DONEER

Voor niets gaat de zon op, helaas. Hoe meer geld er beschikbaar is, hoe groter we de komende evenementen aan kunnen pakken. Als tijd geen optie is, wordt financiële steun hard gewaardeerd!

Doneer