Actietraining

Actietraining Training of lezing

14 januari 2023

10:30 tot 15:30

J.D. Huibersstraat 10, Deventer

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom
In aanloop naar de volgende blokkade van de A12 in Den Haag (28 januari) organiseren we in Deventer een Actietraining op zaterdag 14 januari. Ook voor deelname aan andere acties is deze training 100% geschikt.


Wil je meedoen met de acties van XR, dan is het zeer aan te raden van tevoren een Actietraining te hebben gehad. Om het even of je aan acties wil meedoen met een hoog risico op arrestatie, of juist niet. En ook als je dat voor jezelf nog niet helder hebt, is deze training dé plek om daar achter te komen.

Tijdens de training leer je alles over

🔴 hoe het is om mee te doen met een XR-actie en hoe we die organiseren,
🔴 wat een Affiniteitsgroep is en wat het nut is tijdens een actie,
🔴 wat de juridische gevolgen zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid,
🔴 hoe we bij XR aankijken tegen geweldloosheid en waar jij zelf de grens trekt,
🔴 de-escalatietechnieken die je kunt inzetten.

Wil je meedoen, dan vinden we het fijn als je je van tevoren opgeeft, ook om te voorkomen dat de groep niet te groot wordt.

Meld je daarom snel aan door op deze link te klikken.


 

Neem je eigen lunch mee! Deelname is gratis; evengoed zetten we een donatie-pot klaar voor wie wat kan missen ter dekking van de kosten voor de locatie, koffie en thee.

Belangrijke aanvullende info:

Er is een Signal-groep waar iedereen in zit die deelneemt aan de A12-actie op 28 januari. In die groep krijg je alle relevante informatie, zoals datum en link voor de actie-briefing, een paklijst, belangrijke updates en zo meer.

Je kunt je hier voor die groep aanmelden: https://signal.group/#CjQKIJIjoz0Ggz5Pd4TtcsxwxvC99D8EaupJaxp9u4aFzoc0EhBSTVBwCsoecK9hAymPCwWI

Locatie

J.D. Huibersstraat 10, Deventer