Extinction Rebellion escaleert solidariteitsmars met blokkades op meerdere plaatsen in Den Haag 

15/10/2021

Vandaag, vrijdag 15 oktober, rond 14.00 uur escaleerde Extinction Rebellion (XR) haar solidariteitsmars en blokkeerde opnieuw de straten. Onze overheid mag dan niet bereid zijn te doen wat nodig is tegen de klimaat- en ecologische crisis; de actievoerders van XR zijn dat wel. Op de Bezuidenhoutse weg, ter hoogte van het SER-gebouw blokkeren tientallen rebellen de weg. Ook het kruispunt Bezuidenhoutseweg/Prins Clauslaan wordt geblokkeerd door zo’n vijftig rebellen. Weer een andere groep heeft het lobbygebouw (NOPEGA) bezet; lobbying zorgt voor oneerlijk klimaatbeleid. De crisis is NU en dus moet de actie dat ook zijn. De onwil van onze overheid om te doen wat nodig is, laat ons geen keus. Alleen burgerlijke ongehoorzaamheid kan ons nog redden. Wij eisen klimaatrechtvaardigheid voor iedereen: stop biodiversiteitsverlies en maak Nederland klimaatneutraal in 2025 op een eerlijke manier.

 

Extinction Rebellion blijft actie voeren, ook na vandaag

De acties van vandaag vormen het sluitstuk van een week disruptieve actie in het politieke centrum van Nederland, maar de politiek is nog lang niet van ons af. XR blijft actie voeren tot haar eisen zijn ingewilligd. De crisis is NU. Overal ter wereld, en vooral in mondiale Zuiden, strijden mensen om hun leefomgeving, levenswijze en levens te behouden. Ondertussen beschermen onze politici de belangen van de fossiele industrie, steunen zij de vernietiging van de natuur en laten zij al die mensen die opkomen voor het behoud van de aarde in de steek. XR is niet te stoppen. Onze rebellen staan onvermoeibaar zij aan zij met diegenen die de natuur beschermen. XR eist klimaatrechtvaardigheid voor iedereen: stop biodiversiteitsverlies en maak Nederland klimaatneutraal in 2025 op een eerlijke manier.

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR