Extinction Rebellion houdt solidariteitsmars langs ambassades voor natuurbeschermers wereldwijd

15/10/2021

Terwijl Westerse politici bakkeleien over netto nul in 2050, vechten mensen in het mondiale Zuiden voor hun leefomgeving, levenswijze en levens

Vandaag, vrijdag 15 oktober vanaf 11.00 uur houdt Extinction Rebellion een solidariteitsmars voor al diegenen die nu al keihard geraakt worden door de klimaat- en ecologische crisis en dag in dag uit strijden om de aarde leefbaar te houden. De mars begint bij de Surinaamse ambassade op de Alexander Gogelweg 2 in Den Haag en leidt via talloze andere ambassades naar het Malieveld. De demonstranten dragen protestborden met de tekst “Ik ben solidair met …” gevolgd door een eigen invulling. De crisis is NU. Vooral de mensen in het mondiale Zuiden, die het minst aan die crisis hebben bijgedragen, ondervinden er dagelijks de gevolgen van. Extinction Rebellion wil zij aan zij met hen staan en eist klimaatrechtvaardigheid voor iedereen. 

Klimaatrechtvaardigheid voor iedereen

De crisis is NU. Klimaatrechtvaardigheid is het strijdpunt van onze tijd. Overal ter wereld, en vooral in mondiale Zuiden, strijden mensen om hun leefomgeving, levenswijze en levens te behouden. Onze politici interesseert het niets. Zij beschermen de belangen van de fossiele industrie, steunen de vernietiging van de natuur en laten al die mensen die opkomen voor het behoud van de aarde in de steek. Actie is onze enige hoop. Wij staan zij aan zij met diegenen die de natuur beschermen. XR eist klimaatrechtvaardigheid voor iedereen: stop biodiversiteitsverlies en maak Nederland klimaatneutraal in 2025 op een eerlijke manier.

Demonstratie ‘Indigenous Liberation Day’ in Amsterdam

Zaterdag 16 oktober vanaf 14.00 uur organiseert Stichting Aralez een demonstratie voor Indigenous Liberation Day in het Nelson Mandelapark, in samenwerking met de Climate Solidarity Coalition (CSC), waar o.a. Extinction Rebellion, Fridays for Future and Free West Papua deel van uitmaken. Met de demonstratie eist de coalitie aandacht voor Inheemse stemmen binnen de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, de COP26 klimaattop en de bredere klimaatbeweging. De demonstratie past binnen Extinction Rebellions legale programma over klimaatrechtvaardigheid. Zie voor de rest van dat  programma: https://extinctionrebellion.nl/programma-rebellie.

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR