XR Almere

Neem contact met ons op!

We komen graag met je in contact. Dat kan via e-mail en de sociale media hieronder:

Over ons

Sluit je aan en kom in opstand voor het leven!

We voeren actie tegen het giga-datacenter in Zeewolde. Lees ons persbericht en bekijk de aandacht voor onze eerste actie (een poster op het gemeentehuis) in een artikel van De Stentor en in een item van Omroep Flevoland.

We denderen af op een rampzalige klimaat- en ecologische crisis. Onze consumptiemaatschappij, onze leiders en het bedrijfsleven gaan het alleen maar erger maken. We hebben dus de morele plicht om te rebelleren, ongeacht onze overtuiging, afkomst of politieke kleur, want de wereld heeft NU ACTIE NODIG!!!

Ook in Almere heeft een groepje rebellen elkaar gevonden om samen tot actie over te gaan. Doe je mee? Je bent welkom met ons op te trekken! Neem contact op via Facebook, Twitter, Instagram of email (via de Contactpagina). En bekijk onze komende events (onder 'Actions') om ons te ontmoeten en meer te weten te komen.

Lees ook het recente interview met Dorus van XR Almere in Almere DEZE WEEK.

In liefde en woede,
XR Almere

Agenda

Introductie-meetings

Wil je kennismaken met XR Almere en weten wat we doen in onze stad? Wil je je bij ons aansluiten? Meld je dan aan. Bij voldoende belangstelling organiseren we een speciale sessie waarin we vertellen wat ons beweegt, welke acties we doen en hoe iedereen daaraan kan meedoen. En waarin we graag ook jouw verhaal horen.
Binnenkort komen hier de data van introductiemeetings (al dan niet online) in februari, april en juni 2022.

Belangstelling? Mail ons op xralmere@protonmail.com!

Extinction Rebellion Almere
'Wat jij kunt doen aan de klimaatcrisis?' - januari 2022 (datum nog te prikken)

De volle omvang van de klimaatcrisis kan misschien lijken op een probleem dat te groot is om op te lossen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Jij kan deel zijn van een oplossing.
In een interactieve sessie vertellen wij over de klimaatcrisis, wat XR eraan probeert te doen en hoe jij zou kunnen helpen. Na het praatje is er volop tijd voor vragen, reacties en kennismaken met elkaar!
Wil je bericht krijgen over waar en wanneer? Mail ons via xralmere@protonmail.com.

Extinction Rebellion Almere
Klimaatactie Gemeenteraadsverkiezingen 12 maart 2022

XR Almere zal meedoen met de Klimaatacties die vanuit de landelijke Klimaatcoalitie gehouden worden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 22 maart 2022.
Algemene info: https://klimaatmars.nl/

Acties bij de Floriade (14 april - 9 oktober 2022)

De internationale landbouwtentoonstelling in onze stad, dat betekent uiteraard dat we actie gaan voeren voor duurzame, klimaatneutrale, gezonde en eerlijke landbouw in Nederland, Europa en wereldwijd. Dat financiering goed en transparant moet zijn. Dat geen roofbouw gepleegd zal worden. Dat op een plantaardig dieet overgegaan moet worden. Dat boeren een eerlijke marge krijgen. Dat gif en mest het bodemleven niet langer kapotmaken en de biodiversiteit bedreigen.
Hoe onze acties eruit gaan zien, dat kunnen we nog niet verklappen. Maar dat het opvallend zal zijn en wellicht ook hier en daar wat disruptief, dat hoort bij onze beweging. Want praten en vertrouwen op de goede wil van regeringen en multinationals, dat leidt al decennia tot niets.
Wil je met ons meedoen? Wil je meer informatie? Mail ons via xralmere@protonmail.com.

Extinction Rebellion Almere
Bekijk alle lokale groepen