XR Almere

Neem contact met ons op!

We komen graag met je in contact. Dat kan via e-mail en de sociale media hieronder:

Over ons

Sluit je aan en kom in opstand voor het leven op onze planeet!

We voerden actie tegen het giga-datacenter in Zeewolde! Wij hebben de boel weten te blokkeren!!!! Zie www.ikblokkeerhetdatacenter.nl. Ruim 4.500 mensen hebben zich gemeld mee te doen!
In december 2021 bezetten we het gemeentehuis in Zeewolde en in maart 2022 blokkeerden we het Rijksvastgoedbedrijf omdat zij bepalen of en hoe Meta de resterende grond (80 ha) in bezit zou krijgen. Het RVB wilde de rijksgrond niet verkopen aan zo'n energieslurpend datacenter, bleek in de zomer van 2022 en dat betekende dat Meta zich terugtrok. We hebben gewonnen!

Lees ook de media-aandacht daarbij zoals NOS, Volkskrant en Omroep Flevoland.

De actiegroep gaat door, om ook op andere plekken in het land zulke onnodige en verkwistende datacenters te blokkeren. Meld je aan om mee te doen!

Waarom voeren we actie?
We denderen af op een rampzalige klimaat- en ecologische crisis. Onze consumptiemaatschappij, onze leiders en het bedrijfsleven gaan het alleen maar erger maken. We hebben dus de morele plicht om te rebelleren, ongeacht onze overtuiging, afkomst of politieke kleur, want de wereld heeft NU ACTIE NODIG!!!

Ook in Almere heeft een groepje rebellen elkaar gevonden om samen tot actie over te gaan. We zijn gewone mensen die ernstig bezorgd zijn en niet geloven dat de lieve en procedurele aanpak voldoende zal zijn om onze planeet leefbaar te houden.

Doe je mee? Je bent welkom met ons op te trekken! Neem contact op via Facebook, Twitter, Instagram of email (via de Contactpagina). En bekijk onze komende events (onder 'Actions') om ons te ontmoeten en meer te weten te komen.

Lees ook het recente interview met Dorus van XR Almere in Almere DEZE WEEK.
In liefde en woede,
XR Almere

Agenda

Introductie-meetings

Wil je kennismaken met XR Almere en weten wat we doen in onze stad? Wil je je bij ons aansluiten? Meld je dan aan. Bij voldoende belangstelling en afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen organiseren we (liefst fysiek) interactieve introductiesessies waarin we vertellen wie we zijn, wat ons beweegt, welke acties we doen en hoe iedereen - ook jij! - daaraan kan meedoen. En waarin we dus graag ook jouw verhaal horen.
Oktober 2022 - precieze datum en plek nog te plannen
Je kunt ook altijd de landelijke algemene online introductie volgen via https://extinctionrebellion.nl/introductie/.

Extinction Rebellion Almere
Estafette-actie Kappen met Kolen

Nederland moet stoppen met het verbranden van kolen. Daarom blokkeren we kolentransporten via het spoor. In verschillende rondes houden we estafetteblokkades, totdat gemeente Amsterdam, het Havenbedrijf Amsterdam, de Rijksoverheid en bedrijven stoppen met die troep die onze planeet onleefbaar maakt.

Ook Almeerse rebellen doen mee. Je bent welkom je bij ons aan te sluiten!

Meld je aan via www.kappenmetkolen.nl!

Extinction Rebellion Almere
Bekijk alle lokale groepen