Rebellie tegen de fossiele industrie

19–24 Mei, Rotterdam

XR Almere

Neem contact met ons op!

We komen graag met je in contact. Dat kan via e-mail en de sociale media hieronder:

Over ons

Sluit je aan en kom in opstand voor het leven op onze planeet!

We voeren actie tegen het giga-datacenter in Zeewolde! Wij gaan de boel blokkeren. Zie www.ikblokkeerhetdatacenter.nl. Al ruim 4.500 mensen hebben zich gemeld mee te doen!
Op 14 maart blokkeerden we de toegangsdeur tot het Rijksvastgoedbedrijf omdat zij bepalen of Meta de resterende grond (80 ha) in bezit gaan krijgen en tegen welke voorwaarden. Wij roepen op de rijksgrond niet te verkopen aan zo'n energieslurpend datacenter. Lees ons persbericht en bekijk de nieuwsbrief die we toen verstuurden.

Lees ook ons persbericht over de bezetting van het gemeentehuis in Zeewolde. En de media-aandacht erbij zoals NOS, Volkskrant en Omroep Flevoland.
Eerder die week was onze plak-een-poster-op-het-gemeentehuis-actie in De Stentor en bij Omroep Flevoland.

Waarom voeren we actie?
We denderen af op een rampzalige klimaat- en ecologische crisis. Onze consumptiemaatschappij, onze leiders en het bedrijfsleven gaan het alleen maar erger maken. We hebben dus de morele plicht om te rebelleren, ongeacht onze overtuiging, afkomst of politieke kleur, want de wereld heeft NU ACTIE NODIG!!!

Ook in Almere heeft een groepje rebellen elkaar gevonden om samen tot actie over te gaan. We zijn gewone mensen die ernstig bezorgd zijn en niet geloven dat de lieve en procedurele aanpak voldoende zal zijn om onze planeet leefbaar te houden.

Doe je mee? Je bent welkom met ons op te trekken! Neem contact op via Facebook, Twitter, Instagram of email (via de Contactpagina). En bekijk onze komende events (onder 'Actions') om ons te ontmoeten en meer te weten te komen.

Lees ook het recente interview met Dorus van XR Almere in Almere DEZE WEEK.
In liefde en woede,
XR Almere

Agenda

Introductie-meetings

Wil je kennismaken met XR Almere en weten wat we doen in onze stad? Wil je je bij ons aansluiten? Meld je dan aan. Bij voldoende belangstelling en afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen organiseren we (liefst fysiek) interactieve introductiesessies waarin we vertellen wie we zijn, wat ons beweegt, welke acties we doen en hoe iedereen - ook jij! - daaraan kan meedoen. En waarin we dus graag ook jouw verhaal horen.
Nog te plannen
Je kunt ook altijd de landelijke algemene online introductie volgen via https://extinctionrebellion.nl/introductie/.

Extinction Rebellion Almere
Voorjaarsrebellie (19 - 24 mei 2022)

Van 19 tot 24 mei was de Rebellie tegen de Fossiele Industrie in Rotterdam los. De klimaatwetenschap is duidelijk: om het leven op aarde te redden moeten overheden en bedrijven nu doen wat nodig is. Daarom is onze eis: Stop de fossiele industrie!
Wil je met ons meedoen? Wil je meer informatie? Mail ons via xralmere@protonmail.com.

Meer over de rebellie vind je op onze website.

Extinction Rebellion Almere
Ga met ons mee naar de landelijke Klimaatmars (19 juni 2022)

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Toch kiest Kabinet Rutte IV wéér de kant van degenen die voor de klimaatcrisis verantwoordelijk zijn. Dit moet stoppen: zonder de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken, wordt onze planeet onleefbaar.

Op zondag 19 juni gaan we daarom massaal de straat op voor een Klimaatmars in Rotterdam. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis dringend, eerlijk en goed bestrijden. De oplossingen ligger er, nu de actie nog.

Reis met ons mee naar Rotterdam, maak kennis met ons, en krijg inspiratie om je bij de rebellie aan te sluiten!

Extinction Rebellion Almere
Bekijk alle lokale groepen