XR Almere

Neem contact met ons op!

We komen graag met je in contact. Dat kan via e-mail en de sociale media hieronder:

Over ons

Sluit je aan en kom in opstand voor het leven op onze planeet! Kom naar een kennismakingsavond of volg een training (zie 'Evenementen'), doe mee met een actie in Almere of landelijk, en neem 'Contact' op!

Wat hebben we afgelopen tijd gedaan? Nou, bijvoorbeeld:


  • > Succesvolle actie tegen het giga-datacenter in Zeewolde! Wij hebben de boel weten te blokkeren!!!! Zie www.ikblokkeerhetdatacenter.nl. Ruim 4.500 mensen hebben zich gemeld mee te doen!
    Inclusief bezetting van het gemeentehuis in Zeewolde en in maart 2022 blokkade van het Rijksvastgoedbedrijf Uiteindelijk trok Meta zich terug. We hebben gewonnen!
  • Meermaals demonstratie en blokkade op de A12 in Den Haag tegen 17 miljard euro overheidssubsidie per jaar aan de fossiele industrie.
  • Demonstratie bij en bezetting van het ING-bankkantoor in Almere Stad, omdat ING jaarlijks de fossiele industrie financieert met 9 miljard euro.
  • Meedoen aan de Schiphol-actie met Greenpeace op 5 november 2022, massale burgerlijke ongehoorzaamheid om de waanzin van privejets aan de kaak te stellen!
  • Inspreken in de gemeenteraad en gesprekken met diverse raadsfracties, wethouders en burgemeester.
  • Black Friday-acties tegen massaconsumptie die roofbouw betekent voor de planeet.
  • Presentaties en gesprekken met diverse maatschappelijke organisaties en bij evenementen
  • Demonstraties en acties tegen Lelystad Airport


Waarom voeren we actie?
We denderen af op een rampzalige klimaat- en ecologische crisis. Onze consumptiemaatschappij, onze leiders en het bedrijfsleven gaan het alleen maar erger maken. We hebben dus de morele plicht om te rebelleren, ongeacht onze overtuiging, afkomst of politieke kleur, want de wereld heeft NU ACTIE NODIG!!!

Ook in Almere heeft een groepje rebellen elkaar gevonden om samen tot actie over te gaan. We zijn gewone mensen die ernstig bezorgd zijn en niet geloven dat de lieve en procedurele aanpak voldoende zal zijn om onze planeet leefbaar te houden.

Doe je mee? Je bent welkom met ons op te trekken! Neem contact op via Facebook, Twitter, Instagram of email (via 'Contact'). En bekijk onze komende events (onder 'Evenementen') om ons te ontmoeten en meer te weten te komen.

Bekijk een interview met Almeerse rebel Eric bij een A12-blokkade in oktober 2022 over zijn motivatie, onze acties en meer.

Lees ook het interview met Dorus van XR Almere in Almere DEZE WEEK.
In liefde en woede,
XR Almere

Agenda

Introductie-meeting

Maak kennis met XR Almere. Bespreek met ons wat we kunnen doen in onze stad. Sluit je bij ons aan.
We geven toelichting, beantwoorden vragen, bespreken onze eisen en actievormen en horen graag ook jouw verhaal.
Op 26 januari a.s. is er ook een kennismakingsavond en kick-off van XR Lelystad. Meer weten? Mail xrlelystad@proton.me voor meer info.

In Almere hebben we nog geen nieuwe kennismakingsavond gepland, maar heb je belangstelling, mail ons dan via xralmere@protonmail.com!

Je kunt altijd ook de landelijke algemene online introductie volgen via https://extinctionrebellion.nl/introductie/.

Extinction Rebellion Almere
Estafette-actie Kappen met Kolen

Nederland moet stoppen met het verbranden van kolen. Daarom blokkeren we kolentransporten via het spoor. In verschillende rondes houden we elke paar weken estafetteblokkades, totdat gemeente Amsterdam, het Havenbedrijf Amsterdam, de Rijksoverheid en bedrijven zoals Tata Steel stoppen met die troep die onze planeet onleefbaar maakt.

Ook Almeerse rebellen doen soms mee. Je bent welkom je bij ons aan te sluiten!

Meld je aan via www.kappenmetkolen.nl!

Extinction Rebellion Almere
Stop fossiele subsidies - Demonstratie op de A12

Op zaterdag 28 januari 2023 demonstreren we in Den Haag weer op de A12 tussen de Tweede Kamer en het Ministerie van Economische Zaken om te eisen dat een einde komt aan de 17,5 miljard euro subsidie per jaar aan de fossiele industrie die onze wereld onleefbaar maakt. Er worden zo'n duizend deelnemers verwacht!

Blijf op de hoogte via de Signal-groep en zorg dat je goed voorbereid meedoet!
Volg dus een actietraining (zie data en plaatsen hier).
Meer informatie over de actie via www.a12blokkade.nl.

Extinction Rebellion Almere

feb 19
Almere (of Lelystad) Adres volgt ZSM
Actietraining 19 februari 2023 Almere/Lelystad
Uitnodiging voor de actietraining van XR Almere en XR Lelystad op 19 februari 2023
Bekijk alle lokale groepen