XR Den Bosch

Contact

Iedereen is welkom bij Extinction Rebellion Den Bosch. Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurd binnen onze groep? Dat kan door je aan te melden voor de nieuwsbrief van Extinction Rebellion Brabant of via facebook, instagram of twitter. Binnen onze groep communiceren we via signal. whatsapp en mattermost. Wil je weten wat we allemaal bespreken? Stuur even een mailtje, dan voegen we je toe aan onze kanalen!

Over ons

Welkom bij Extinction Rebellion Den Bosch. Wij zijn een groep actieve, enthousiaste en diverse bezorgde burgers uit Den Bosch en omgeving. Samen organiseren we verschillende soorten (ontregelende) acties en voeren we deze uit. Omdat de klimaat en- ecologische crisis ons allemaal aangaat, proberen we zoveel mogelijke in gesprek te gaan met de gemeente en inwoners van Den Bosch om op deze manier de eisen van Extinction Rebellion over te brengen en te verwezenlijken. Elke twee weken komen we samen voor een algemene vergadering waarin we elkaar bijpraten en nieuwe acties bedenken. Wil jij je ook inzetten voor de toekomst van onze aarde? Sluit je dan aan!

Acties

Hier zakt onze broek van af!

Op vrijdag 15 maart 2020 vond de officiële benoeming van de nieuwe Brabantse gedeputeerden van CDA, Forum voor Democratie, VVD en Lokaal Brabant plaats. Bezorgde burgers van Extinction Rebellion Brabant voerden actie tegen het nieuwe bestuursakkoord, waarin weinig aandacht is voor natuur en milieu.
Het plein voor het provinciehuis lag vol met broeken die symbool staan voor de Brabanders die zich zorgen maken over het nieuwe beleid. ‘Hier zakt onze broek van af’ was onze boodschap.

Deze actie is gerapporteerd door onder andere NOS, de Volkskrant, Omroep Brabant, de Bossche Omroep, DTV Nieuws en het Noordhollands Dagblad. Ook verscheen de actie in de documentaire Oproerkraaiers.

Evenementen

Naast onze tweewekelijkse vergadering organiseren we ook nog allerlei evenementen, lezingen en acties. Vaak doen we dit samen met andere Brabantse groepen.

okt 24
Algemene vergadering XR Den Bosch
Elke twee weken komt XR Den Bosch bij elkaar voor de algemene vergadering waarin we van alles bespreken wat er speelt in onze groep. Wil je (een keertje) meekijken...
nov 07
Algemene vergadering XR Den Bosch
Elke twee weken komt XR Den Bosch bij elkaar voor de algemene vergadering waarin we van alles bespreken wat er speelt in onze groep. Wil je (een keertje) meekijken...
dec 06
Luchtalarm = Klimaatalarm! Den Bosch
Luchtalarm = Klimaatalarm! Dit is geen oefening! Op elke eerste maandag van de maand gaat in heel Nederland het luchtalarm af. We zitten daadwerkelijk in een noodsituatie: Als we...
Bekijk alle lokale groepen