XR Den Bosch

Contact

Iedereen is welkom bij ons. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Extinction Rebellion, schrijf je vrijblijvend in bij XR en volg ons op Facebook, Instagram of Twitter. Wil je een keer meekijken? Stuur ons een mailtje, dan nemen we contact met je op!

Over ons

Wil jij ook niet staan wachten terwijl de klimaatcrisis steeds erger wordt? Zet je frustratie om in actie en sluit je aan bij XR Den Bosch. Wij zijn enthousiaste en burgers van alle leeftijden uit de regio Den Bosch die samen verschillende soorten (ontregelende) acties organiseren voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Elke twee weken komen we samen, praten we bij en verzinnen we nieuwe acties.

Iedereen is welkom. Meld je aan.

Acties

Hier zakt onze broek van af!

Op vrijdag 15 maart 2020 vond de officiële benoeming van de nieuwe Brabantse gedeputeerden van CDA, Forum voor Democratie, VVD en Lokaal Brabant plaats. Bezorgde burgers van Extinction Rebellion Brabant voerden actie tegen het nieuwe bestuursakkoord, waarin weinig aandacht is voor natuur en milieu.
Het plein voor het provinciehuis lag vol met broeken die symbool staan voor de Brabanders die zich zorgen maken over het nieuwe beleid. ‘Hier zakt onze broek van af’ was onze boodschap.

Deze actie is gerapporteerd door onder andere NOS, de Volkskrant, Omroep Brabant, de Bossche Omroep, DTV Nieuws en het Noordhollands Dagblad. Ook verscheen de actie in de documentaire Oproerkraaiers.

Evenementen

Naast onze tweewekelijkse vergadering organiseren we ook nog allerlei evenementen, lezingen en acties. Vaak doen we dit samen met andere Brabantse groepen.

jan 23
Den Bosch
Visievergadering XR Den Bosch
De rebellen uit Den Bosch komen samen om hun visie en missie te bespreken voor het komende jaar.
jan 30
Den Bosch
Algemene vergadering XR Den Bosch
Algemene vergadering voor de leden van XR Den Bosch. Elke twee weken komt XR Den Bosch bij elkaar voor de algemene vergadering waarin we van alles bespreken wat er...
Bekijk alle lokale groepen