XR Gouda

Over ons

De groep XR Gouda bestaat uit allerlei soorten mensen, van alle leeftijden, uit Gouda en omliggende dorpen. Wij maken ons, net als jij, zorgen over het klimaat en onze toekomst en komen samen om onze stem te laten horen aan de verantwoordelijken.

We komen regelmatig samen als groep, soms online, soms in real life. We ontvangen heel graag geïnteresseerden die meer willen weten van Extinction Rebellion. Er is ruimte binnen de organisatie voor iedereen, ook als je niet wilt demonstreren. Niets hoeft, alles mag. Alleen een koffie met ons drinken en een beetje sparren over de onderwerpen waar we ons zorgen over maken? Helemaal prima.

Alle acties van XR Gouda zijn vreedzaam en zonder het toebrengen van beschadiging aan andermans bezit. Wel kunnen de acties disruptief zijn en onder de noemer ‘burgerlijk ongehoorzaam’ vallen. Meteen mee doen met onze volgende actie? Fantastisch! Wees welkom!

Acties

3 juli 2023

Het eerste Klimaatalarm in Gouda

9 september 2023

Naar Den Haag voor de A12 blokkade van Extinction Rebellion NL

okt 02
Gouda Burgemeester Jamesplein 1
Klimaatalarm 2 oktober 2023
⏰ Klimaatalarm! ⏰ 🇳🇱 🇳🇱 🇳🇱 2 oktober om 12:00 gaat het klimaatalarm! (voorheen bekend als de maandelijkse luchtalarm test) Doe ook mee met deze korte, krachtige, outreach. ⭐...
okt 10
Bodegraafsestraatweg 50
Actietraining XR Gouda
De actietrainingen van Extinction Rebellion zijn aanraders voor iedereen die wil deelnemen aan een actie van XR, maar óók als je alleen wilt aansluiten voor (bijvoorbeeld) de support demonstratie...
Bekijk alle lokale groepen