XR Zutphen

Welkom bij XR Zutphen

Extinction Rebellion Zutphen is een snel groeiende XR-groep van betrokken, actieve mensen van alle leeftijden en met heel uiteenlopende achtergronden en bezigheden. Wat we met elkaar gemeen hebben: we maken ons ernstig zorgen om de huidige ecologische en klimaatcrisis. En we vinden dat er nu eindelijk eens wat gedaan moet worden.

Vind je het ook hoog tijd om in actie te komen? Stuur een mailtje naar xrzutphen@protonmail.com en meld je aan. Je bent van harte welkom!

XR Zutphen bestaat zeker niet alleen uit Zutphenaren en Zutphenezen. Veel mensen bij onze groep komen uit omliggende dorpen als Vorden, Lochem, Brummen, Ruurlo en Almen. We hebben ook veel contact met de groepen in Deventer en Apeldoorn, waar we mee samenwerken. We richten ons vooral op het met elkaar voorbereiden op en deelnemen aan landelijke acties. Uiteraard staan we open voor frisse, ludieke ideeën voor lokale of regionale acties.

Voor ontmoeting, gezelligheid, kennismaking en soms inhoudelijke verdieping organiseren we maandelijks een XR Eet- of koffiecafé. De ene maand op vrijdagavond, de andere maand op zaterdagochtend. Je vindt de data daarvoor bij Evenementen.

Extinction Rebellion Zutphen

Contact

Wil je je aansluiten bij XR Zutphen? We heten je van harte welkom! Stuur een bericht naar onderstaand mailadres en we nemen contact met je op.

3 februari - demonstratie A12 Den Haag

STOP FOSSIELE SUBSIDIES

Na 35 A12-blokkades zwichtte de politiek vorig jaar oktober. Bijna de hele Tweede Kamer stemde voor een motie om scenario’s op te stellen voor het afbouwen van de fossiele subsidies. Deze scenario’s zouden voor het nieuwe jaar door het demissionaire kabinet worden uitgewerkt. Maar tot nu toe is het stil. En in de tussentijd stemde de Eerste Kamer in december zelfs tegen de afschaffing van 2 fossiele subsidies. Het is duidelijk: de politiek trekt zich terug.

Het is dus tijd voor nieuwe A12-blokkades. We kunnen niet tolereren dat de overheid, met jaarlijks tientallen miljarden, olie op het vuur van de klimaat crisis gooit. En laten we niet vergeten dat de fossiele subsidies ook binnen Nederland zorgen voor onrechtvaardigheid. Want op welke partij je ook gestemd hebt in november: dit beleid zorgt ervoor dat de fossiele elite profiteert van de gewone mensen. Mensen met een lager inkomen, Jan Modaal en MKB’ers zijn degene die in Nederland leiden onder van de fossiele subsidies. Gemiddeld €5.000 per belastingbetaler per jaar.

Daarom gaan we op 3 februari opnieuw de A12 op. En deze keer zal het niet bij enkel een A12-blokkade blijven. We vetrekken die dag om 12:00 uur vanuit verschillende plekken in Den Haag in marsen: stapvoets, over de openbare weg naar de A12. Om 13:00 komen we met z’n allen aan op de A12 en blokkeren we deze met tot onze eis is ingewilligd: stop fossiele subsidies!

Ook als je, om welke reden dan ook niet mee wilt lopen met 1 van de marsen, kun je meedoen aan de actie. Om 13:00 sluit een aparte groep die niet meeloopt met de marsen aan bij het begin van de A12 om deze te blokkeren.

Voor meer info: A12blokkade.nl

Extinction Rebellion Zutphen

za 10 aug.

za 10 aug.

Koffie & Theecafe - XR Zutphen

10:30 – 12:00 • Zutphen • Nederlands gesproken

Nieuwe rebellen welkom Sociale bijeenkomst

za 31 aug.

za 31 aug.

Clean-up day - XR Zutphen

9:30 – 12:00 • Zutphen • Nederlands gesproken

Nieuwe rebellen welkom Sociale bijeenkomst

vr 13 sep.

vr 13 sep.

Potluck dinner - XR Zutphen

18:00 – 19:30 • Zutphen • Nederlands gesproken

Nieuwe rebellen welkom Sociale bijeenkomst

za 12 okt.

za 12 okt.

Clean-up day - XR Zutphen

9:30 – 12:00 • Zutphen • Nederlands gesproken

Nieuwe rebellen welkom Sociale bijeenkomst
Bekijk alle lokale groepen