XR Zutphen

Welkom bij XR Zutphen

Extinction Rebellion Zutphen is een snel groeiende XR-groep van betrokken, actieve mensen van alle leeftijden en met heel uiteenlopende achtergronden en bezigheden. Wat we met elkaar gemeen hebben: we maken ons ernstig zorgen om de huidige ecologische en klimaatcrisis. En we vinden dat er nu eindelijk eens wat gedaan moet worden.

Vind je het ook hoog tijd om in actie te komen? Stuur een mailtje naar xrzutphen@protonmail.com en meld je aan. Je bent van harte welkom!

XR Zutphen bestaat zeker niet alleen uit Zutphenaren en Zutphenezen. Veel mensen bij onze groep komen uit omliggende dorpen als Vorden, Lochem, Brummen, Ruurlo en Almen. We hebben ook veel contact met de groepen in Deventer en Apeldoorn, waar we mee samenwerken. We richten ons vooral op het met elkaar voorbereiden op en deelnemen aan landelijke acties. Uiteraard staan we open voor frisse, ludieke ideeën voor lokale of regionale acties.

Voor ontmoeting, gezelligheid, kennismaking en soms inhoudelijke verdieping organiseren we maandelijks een XR Eet- of koffiecafé. De ene maand op vrijdagavond, de andere maand op zaterdagochtend. Je vindt de data daarvoor bij Evenementen.

Extinction Rebellion Zutphen

Contact

Wil je je aansluiten bij XR Zutphen? We heten je van harte welkom! Stuur een bericht naar onderstaand mailadres en we nemen contact met je op.

27 mei - demonstratie A12 Den Haag

STOP FOSSIELE SUBSIDIES

Met enorme belastingvoordelen op fossiele brandstoffen voor grootverbruikers, waaronder de luchtvaart, raffinaderijen en de zware industrie, subsidieert de overheid indirect fossiele brandstoffen. Daarmee jaagt zij de klimaatontwrichting verder aan, door vrijwel letterlijk olie op het vuur te gooien.

Wij eisen dat de overheid daarmee NU stopt. En daarom laten we opnieuw van ons horen op de A12 op 27 mei. Sluit je aan en laat je stem horen op zondag 27 mei in Den Haag.

Als je je wilt aansluiten bij de demonstratie, raden we je aan eerst een actietraining te volgen. Kijk bij 'Evenementen' voor de actietraining in Zutphen.

Extinction Rebellion Zutphen

dec 09
Zutphen Vispoortplein 16
Koffie & Thee Cafe – XR Zutphen
Van 10.30 to 12:00 samen koffie/thee drinken, kletsen, kennismaken, ideeën en ervaringen uitwisselen. Datum: zaterdag 9 december Tijd: 10.30 –  12.00 uur Locatie: De Proeflokalen, Zutphen Hoe: Potluck —...
Bekijk alle lokale groepen