Extinction Rebellion Landbouw breekt het ijs in de Nederlandse landbouw. We voeren actie voor een klimaatneutraal landbouwsysteem in 2025, dat de biodiversiteit niet afbreekt maar versterkt.

Help mee met XR Landbouw

Rabobank Rebellie

De Raborebellie-campagne is de campagne die we sinds 2021 tegen de Rabobank voeren. Dat doen we op verschillende manieren, zoals het bezetten van het hoofdkantoor en het deelnemen aan certificaathoudersvergaderingen. De Rabobank heeft de industriële landbouw mede gecreëerd, en houdt haar nu in stand. De bank staat de transitie naar een duurzame, eerlijke en gezonde landbouw in de weg. Toch is dit géén smeercampagne. We voeren actie om ons destructieve landbouwsysteem zichtbaar te maken, en nemen Rabobank als voorbeeld van de grote bedrijven die van dit systeem profiteren. Op termijn hopen we zo het destructieve aandeel dat Rabobank in ons landbouwsysteem heeft drastisch om te buigen. Ook laten we met deze rebellie de leden van Rabobank weten waar hun spaargeld geïnvesteerd wordt, en stellen we boeren in staat zich uit te spreken over het beleid. Totdat de bank luistert naar onze eisen gaan wij door met actievoeren.

De drie eisen aan de Rabobank zijn:

  1. Stop met investeren in kunstmest en pesticiden: van €2.063.000.000 naar nul
  2. Verstrek geen nieuwe leningen meer aan de intensieve veehouderij, in binnen- én buitenland
  3. Betaal de schade die is aangericht door de investeringen in intensieve landbouw.

Wil je actief worden in deze campagne? Meld je aan bij XR Landbouw.

XR Gifvrij

Wij zijn bezorgde burgers die in actie komen voor een gifvrije landbouw. Mooie bloemenvelden, rijk begroeide akkers: iedereen ziet de omgeving het liefste zo. Maar de realiteit is anders. Door overmatig gebruik van landbouwgif sterven insecten en vogels massaal uit, is er grootschalige natuurvernietiging, en krijgen boeren en omwonenden van akkervelden en bollenteelt vaker de ziekte van Parkinson. Dit kan zo niet langer. Sluit je aan in onze Telegram-groep.

Big Agro-Estafette

De Big Agro-Estafette van XR Landbouw ondersteunt lokale groepen bij het organiseren van acties tegen de agro-industrie. En we beginnen op stoom te komen! We kunnen nog niet te veel details delen, maar na FrieslandCampina in november zijn nu de veevoer- en kunstmestproducenten aan de beurt. Dus houd ons Telegram-kanaal in de gaten voor updates over aankomende acties. Wil je zelf met jouw lokale groep een actie neerzetten bij een agro-reus bij jou in de buurt? Kom dan bij ons in deze Signal-groep. Voor meer informatie over de Big Agro-Estafette, zie onze website bigagroestafette.nl.