Update: Reactie Extinction Rebellion en Greenpeace Nederland op berichtgeving over omgeleide medische vlucht

05/11/2022

Reactie Extinction Rebellion en Greenpeace Nederland: “Wij blokkeren alleen de stilstaande privéjets op het platform, aankomende vluchten worden door deze actie niet gehinderd. Volgens de autoriteiten is de Oostbaan de hele dag bereikbaar geweest. We hebben gedurende deze dag nauw contact gehad met de autoriteiten, zodat we ruimte kunnen maken voor noodzakelijke vluchten. Wij betreuren het dat deze vlucht zou zijn omgeleid. Dat was omwille van onze actie niet nodig. We hebben contact gezocht met luchtvaartorganisatie EBAA. De EBAA geeft aan dat de vlucht inderdaad kon landen, maar toch besloot om uit te wijken.


Extinction Rebellion en Greenpeace Nederland geloven in de kracht van mensen die zich verenigen om verandering teweeg te brengen. We hebben samen een duidelijk doel voor ogen: vliegen is niet langer acceptabel.

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join