Update: Reactie Extinction Rebellion en Greenpeace Nederland op berichtgeving over omgeleide medische vlucht

05/11/2022

Reactie Extinction Rebellion en Greenpeace Nederland: “Wij blokkeren alleen de stilstaande privéjets op het platform, aankomende vluchten worden door deze actie niet gehinderd. Volgens de autoriteiten is de Oostbaan de hele dag bereikbaar geweest. We hebben gedurende deze dag nauw contact gehad met de autoriteiten, zodat we ruimte kunnen maken voor noodzakelijke vluchten. Wij betreuren het dat deze vlucht zou zijn omgeleid. Dat was omwille van onze actie niet nodig. We hebben contact gezocht met luchtvaartorganisatie EBAA. De EBAA geeft aan dat de vlucht inderdaad kon landen, maar toch besloot om uit te wijken.


Extinction Rebellion en Greenpeace Nederland geloven in de kracht van mensen die zich verenigen om verandering teweeg te brengen. We hebben samen een duidelijk doel voor ogen: vliegen is niet langer acceptabel.

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR