KlimaatAlarm

Op zondag 24 oktober vindt opnieuw het KlimaatAlarm op de Brink in Deventer plaats. Van 13.00 uur tot 13.30 uur is er een programma van sprekers, muziek, stilte en lawaai. XR Deventer is een van de organisatoren.

Een vertegenwoordiger van de Groene Kerken spreekt over de pelgrimstocht naar Glasgow, waar in november de grote VN-Klimaatconferentie plaats vindt. Jongere en oudere burgers spreken hun zorgen uit over de gevolgen van de klimaatcrisis. Er wordt een Klimaatgedicht voorgedragen van de Klimaatdichters en het “klimaatalarm huisorkest” speelt. Met meegebrachte toeters, bellen en pannendeksels wordt tenslotte alarm geslagen.
Dit 6e KlimaatAlarm is een oproep tot deelname aan de grote Klimaatmars op 6 november in Amsterdam.

Momenteel vinden overal in de wereld klimaatacties plaats van verontruste burgers. Steeds meer mensen zijn bang en worden wanhopig om het uitblijven van adequate maatregelen om de opwarming van de aarde en de teloorgang van de biodiversiteit tegen te gaan. Begin november vindt de VN wereldtop over klimaatbeleid in Glasgow plaats. Van alle kanten zijn er wandeltochten richting Glasgow. Groene Kerken Deventer ontving een groep pelgrims uit Polen. Urgenda loopt met honderden deelnemers een tocht vanuit Groningen naar Glasgow. Op 6 november vindt de grote landelijke Klimaatmars in Amsterdam plaats.

Klimaatalarm Deventer is een coalitie bestaande uit Grootouders voor het Klimaat, Milieudefensie, Extinction Rebellion Deventer, Fridays for Future, Saxion, De Groene Kerken en de werkgroep Dag voor de Vrede.

Details
Date:

October 24

Time:

13:00 - 13:30

Event Category:

Action

Event Tags:

actie, klimaatalarm, klimaatnoodtoestand

Organizer

Extinction Rebellion Deventer

Email: klimaatalarmdeventer@protonmail.com
Venue

Fontein op De Brink

Deventer

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join