Stop Lozingen Chemelot in de Maas – demonstratie

Op woensdagmiddag 27 September staat Extinction Rebellion bij het Waterschap Limburg in Roermond, tijdens de Algemene Bestuursvergadering, om te demonstreren tegen de bizarre vergunning die zij hebben verleend aan Chemelot.

Chemelot mag hiermee jaarlijks meer dan 14 ton microplastics én meer dan 600 verschillende chemische stoffen lozen in de Maas, waaronder een aantal zware metalen en honderden ‘opkomende stoffen’ (stoffen waarvan we nog niet weten wat de impact is op mens en milieu). Stoffen die er overigens slechts een aantal kilometermeter verderop – op kosten van de Limburgse belastingbetaler – weer uitgefilterd moeten worden ten behoeve van schoon drinkwater.
Bovendien kunnen deze lozingen lokale natuur beschadigen waardoor biodiversiteit verloren zal gaan, en komen deze chemische stoffen uiteindelijk in de zee terecht, waardoor ze ook elders een negatief effect hebben op mariene ecosystemen.

Dit beleid van het waterschap is gevaarlijk voor mens en milieu, en ligt op ramkoers met een leefbare planeet in de toekomst!

Kom ook en spreek je uit voor schoon drinkwater en gezonde leefomgeving voor de Limburgers.

Details
Date:

September 27

Time:

14:30

Event Category:

Action

Event Tags:

Chemelot

Organizer

Extinction Rebellion Heerlen, Maastricht en Roermond

Email: xrroermond@protonmail.com
Venue

Waterschap Limburg

Maria Theresialaan 99

Roermond

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join