De-escalatie training

De-escalatietraining Training of lezing

24 april 2024

17:45 tot 21:30

Utrecht, Netherlands

Nederlands gesproken

Prijs: Gratis

Aanmelden is verplicht
Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen

De-escalatie training

📅 Woensdag 24 april

🕰️ 17:45 potluck, 18:30 training

📍Locatie wordt later bekend gemaakt (ontvang je na inschrijving via e-mail)

De-escalatietraining, 24 april, Utrecht

De-escalatie (DE) is erop gericht om spanningen tijdens XR-acties niet uit de hand te laten lopen en daarmee bij te dragen aan de geweldloosheid en vreedzaamheid van XR-acties.

DE is een taak van iedereen, en de training is dan ook zinvol voor alle rebellen in high-risk acties. In de praktijk blijkt dat het plezierig is dat bij sommige acties ook herkenbare de-escalatoren actief zijn.

Deze training is om bedoeld om je persoonlijk beter voor te bereiden op verschillende soorten spannende situaties die mogelijk tot escalatie leiden. Het doel is om meer handvatten te krijgen en bespreken voor de-escalatie. Met de training krijg je kennis over hoe je zelf reageert in spannende situaties en krijg je meer handelingsperspectief – wat je kunt doen.

We doen kleine stukjes theorie en zijn vooral interactief bezig. De de-escalatietraining is vooral bedoeld om te oefenen met diverse situaties om te ervaren hoe je daarop reageert.

Voorafgaand aan de training eten we samen (potluck). Heel fijn als het lukt daar al bij te zijn. Je bent dan ook wat minder gehaast, hebt dan alvast goed gegeten en wat met je mededeelnemers gesproken. Zorg in ieder geval dat je op tijd bent voor de start van de training.

👐🏽 De training gaat uit van het radicaal welkom zijn: iedereen is welkom, maar niet elk gedrag is welkom.

Ben je geïnteresseerd in de-escalatie, dan ben je van harte welkom bij deze training. Als je tijdens acties als de-escalator wilt fungeren, dan zijn we helemaal blij. Schrijf je in via dit formulier.

De training is in het Nederlands, er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers

📅 Woensdag 24 april

🕰️ 17:45 potluck, 18:30 training

📍Locatie wordt later bekend gemaakt (ontvang je na inschrijving via e-mail)

👉🏽 Voorwaarde voor deelname: actietraining gedaan en bij high-risk actie geweest (hoeft niet per se aangehouden te zijn) Wil je de training volgen omdat je sfeerbeheer doet in een supportdemo, en heb je nog geen actietraining gedaan, neem dan even contact op via xr-deescalatie@proton.me
Aanmelden is verplicht

Locatie

volgt via de mail, Utrecht, Netherlands