De-escalatietraining

Training of lezing

30 april 2023

14:00 tot 17:00

Oude Velperweg 34a, Arnhem, Nederland

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Deze training is om bedoeld om je persoonlijk beter voor te bereiden op verschillende soorten spannende situaties die mogelijk tot escalatie leiden. Voor deelname aan deze training is het handig als je wat gevoel hebt bij hoog-risico XR-acties, dus dat je tenminste één bent geweest (niet per se aangehouden).

Het doel is om meer handvaten te krijgen en bespreken voor de-escalatie, voornamelijk los van scenarios. We vinden het geslaagd als je aan het einde je mentaal beter voorbereid voelt en het idee hebt dat je meer handelingsperspectief hebt - en dus niet in de "freeze" modus blijft.

We doen kleine stukjes theorie en zijn vooral interactief bezig. We zullen geen lijst van scenario's afgaan, want die bestaat helaas niet :)

Voorafgaand aan de training kunnen mensen die dat willen mee-eten. Met het potluck-principe: iedereen brengt genoeg eten mee voor 1 persoon, en kan dan van elkaars gerechten eten. Kom dan wat eerder: vanaf 13h ben je van harte welkom. Je bent dan ook wat minder gehaast, hebt dan alvast goed gegeten en wat met je mededeelnemers gesproken.

We houden de training meermaals op volgende data:
Zondag 30 april 14:00-17:00, Arnhem (13:00 potluck)
Zaterdag 13 mei 14:00-17:00, Utrecht (13:00 potluck)

Taal: De voertaal is Nederlands.

**Aanmelden verplicht** er zijn maximaal 20 plekken, liefst voor 28 april 23:59, via dit formulier: https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/18JZK+SyPgA6JcpjGKjaEvccKF+unoRO5OivNEAH3ys

**We laten je via de mail een dag van tevoren weten of er plek voor je is. Als er teveel mensen zijn selecteren we op basis van locatie, om de kennis een beetje te spreiden.**

Locatie

De Pukkel, Oude Velperweg 34a, Arnhem, Nederland


Organisatie

Extinction Rebellion NL