Introductiepraatje (ENG)

Training of lezing

11 juni 2024

19:00 tot 20:00

Rhôneweg 6, Amsterdam

Engels gesproken

Prijs: Vrijwillige bijdrage

Aanmelden wordt gewaardeerd
Nieuwe rebellen zijn welkom

De wetenschap is duidelijk: de aarde warmt op, soorten sterven uit, biodiversiteit gaat verloren, vervuiling neemt toe, wateren verzuren en bossen worden vernietigd. Als we niets doen, stevenen we af op een catastrofe. Hoe kunnen we omgaan met deze angstaanjagende realiteit?

In het eerste deel van deze lezing geven we een overzicht van de stand van zaken rondom de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. We presenteren wetenschappelijke inzichten die dit ondersteunen. Voorkennis is niet vereist.

In het tweede deel vertellen we over Extinction Rebellion, een beweging van betrokken burgers die inzien dat een andere aanpak noodzakelijk is. Wat zijn de doelen van Extinction Rebellion? Hoe willen we deze bereiken? Wat zijn onze principes en kernwaarden, en waarom zijn we ervan overtuigd dat dit zal werken?

Praktische informatie

Voorafgaand en/of na afloop van de lezing kun je genieten van een maaltijd van de volkskeuken van De Sering. Deze maaltijden zijn 100% plantaardig en gebaseerd op donaties tussen €2,50 en €7,50. Inschrijven is niet verplicht, maar wordt gewaardeerd zodat we een idee hebben van het aantal aanwezigen. Je kunt je inschrijven via deze link. Het Introductiepraatje zal in het Engels zijn.

 

 
Aanmelden wordt gewaardeerd