Kappen Met Kolen Blokkade Kolentrein

Op vrijdag 20 januari gaan we opnieuw actie voeren tegen het gebruik van kolen in Nederland. Dat doen we omdat kolen klimaatopwarming versnellen en we juist zouden moeten stoppen met kolen. Desondanks kiest de overheid ervoor kolencentrales langer open te houden. Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van steenkool, de meest schadelijke fossiele brandstof voor het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Tata Steel IJmuiden is de grootste kolenverbruiker, CO2-uitstoter en vervuiler van Nederland. Dit is de elfde in een reeks estafetteblokkades die zich richten op grootverbruikers van kolen en plekken waar kolen worden overgeslagen. We gaan door met onze blokkade-acties totdat de Nederlandse overheid stopt met het faciliteren van kolen als brandstof in al zijn facetten. Sluit je aan en stop deze waanzin! Zie www.kappenmetkolen.nl voor meer informatie.

Locatie: Tata Steel IJmuiden; Tijd: vanaf 08:00 (later aansluiten mogelijk); Actiebriefing (online): dinsdag 17 januari, 20:00, (Zoom-link volgt); Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen

Details
Date:

januari 20

Time:

8:00

Evenement Categorie:

Actie, Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Zaanstreek

Email: xrzaanstreek@protonmail.com

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR