AFGELAST – Klimaatalarm voorbereiding

DEZE VERGADERING IS AFGELAST I.V.M. ZIEKTE.

Wil je nog meedenken, stuur dan mailtje naar xr.amsterdam@protonmail.com of laat het weten in een reactie in het Klimaatalarm Telegram kanaal.

===============================================================

 

Bereid samen met ons het klimaatalarm voor! Je bent welkom om mee voor te bereiden, ook als je weinig/geen ervaring hebt!

Wil je leren om acties te organiseren? De maandelijkse klimaatalarm actie is zo makkelijk om te organiseren dat zelfs helemaal nieuwe rebellen het kunnen! Daarom mag je gewoon aansluiten bij de voorbereidingen.

Wat moet je weten?

De maandelijkse klimaatalarm actie is een low risk actie. Dat wil zeggen dat we niets blokkeren, op de stoep blijven en ons helemaal aan de wet houden. We zijn namelijk juist niet van plan om gearresteerd te worden.

De actie is iedere maand op dezelfde plek: het stadshuis, bij de Stopera. Ook is het altijd om dezelfde tijd: om 12:00 uur gaat het luchtalarm af, dus dan gaan we op de grond liggen. We verzamelen al eerder (11:45-11:50), om even te kletsen en het plan te delen.

Tijdens de voorbereidingen gaat het dus niet over de locatie, want die staat vast. Tenzij we straks zo’n grote groep hebben dat we moeten opsplitsen in twee of meer locaties.

Wel praten we over het thema, het programma, en de vaste taken die iedere maand gedaan moeten worden. Dat zijn best makkelijke taken, dus die kan jij ook op je nemen. Of je kan zeggen dat je wel wil helpen om te leren hoe dat gaat.

Het is belangrijk dat je de principes en waarden begrijpt. We proberen allemaal om deze altijd te respecteren tijdens acties en bijeenkomsten van Extinction Rebellion. Doe je dat niet, dan mogen mensen er wat van zeggen. Je mag het ook zeggen als iemand anders ze niet respecteert. Dat doen we natuurlijk vriendelijk.

Hoe kom je naar binnen?

Soms raken mensen in de war van de vele deuren. Dus we leggen het hier even uit. Als je drie dubbeldeuren naast elkaar ziet met glas erboven, dan ben je op de juiste plek. Van de middelste dubbeldeuren, kan je de linker induwen. Die gaat dan gewoon open. Op het plaatje staat daar een groen randje omheen.

Zorg dat je rustig naar binnen loopt want er is ook een andere vergadering en we willen hun niet verstoren. Je kan na de deur direct naar links, dan de trap op. Bovenaan de trap vind je rechts van je het kantoortje.

Details
Date:

augustus 13

Time:

11:00 - 12:30

Evenement Categorie:

Meeting

Organisator

Extinction Rebellion Amsterdam

Email: xr.amsterdam@protonmail.com
Locatie

Nieuwland

Pieter Nieuwlandstraat 93

Amsterdam

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR