Klimaatmars!

Actie

31 mei 2024

14:00 tot 17:00

Zuidas, Amsterdam, Nederland

Nederlands & Engels gesproken

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom

Kom in opstand tegen de vernietiging van onze planeet! Doe mee op 31 mei om 14:00 uur bij de klimaatmars op de Zuidas.

De crisis is nu. De klimaat- en natuurcrisis bedreigt alles wat ons lief is. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen nú voor slachtoffers, chaos en verwoesting. Mensen moeten vluchten, en onze toekomst staat op het spel. Maar, wat doen grote bedrijven? Ze blijven doorgaan met het financieren en faciliteren van nieuwe verwoestende projecten waarmee ze mensen en milieu uitbuiten. Een leefbare wereld glipt door onze vingers heen. En degenen die daar het minst verantwoordelijk voor zijn, lijden er het meest onder.


Daarom dopen we op vrijdag 31 mei om 14:00 uur de Amsterdamse Zuidas om tot het centrum van verandering. De Zuidas is hét symbool voor de macht van grote vervuilende bedrijven; hier worden de miljardenwinsten gemaakt die ten koste gaan van mens, natuur en het klimaat. Hier staat de aandeelhouder boven het welzijn van mensen en de aarde. Hier bepalen machtige bedrijven vanuit hun glanzende wolkenkrabbers hoe de toekomst eruitgaat zien. Daar gaan wij die vrijdag verandering in brengen. Sluit je aan!


 

Wie organiseert de klimaatmars?


De Klimaatmars Zuidas is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, FNV, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, Fossielvrij NL, Milieudefensie en DeGoedeZaak.

 

Meer informatie


Bekijk klimaatmars.nl.

Organisatie

Klimaatcrisis Coalitie