Stop EACOP

Actie

20 april 2024

12:00 tot 23:59

Station Ypenburg, Den Haag, Nederland

Nederlands & Engels gesproken

Prijs: Gratis

Aanmelden wordt gewaardeerd
Nieuwe rebellen zijn welkom

Omdat Total in Uganda een verwoestende oliepijplijn aanlegt, blokkeren we de weg bij hun hoofdkantoor naast station Den Haag Ypenburg.

Stop EACOP! Op dit moment legt o.a. oliegigant TotalEnergies de East African Crude Oil Pipeline (EACOP) aan in Uganda en Tanzania.

🌍 Deze verwoestende pijplijn zal niet alleen zal zorgen voor de uitstoot van 34 miljoen ton CO2 per jaar, maar ook natuur verwoesten, de watervoorziening en visbronnen van miljoenen mensen bedreigen, en tienduizenden van hun land verdrijven. Daarmee is EACOP een koloniaal project: Total krijgt de winst, de mensen die er wonen de ellende en het onrecht.

✊ Op zaterdag 20 april om 12:00 uur blokkeren we de weg bij het kantoor van Total naast station Den Haag Ypenburg. Er zal zowel een high risk-actie zijn, als een supportdemo. We eisen dat Total Energies stopt met de aanleg van deze pijplijn en de reeds ontstane schade herstelt. We eisen ook dat Total de veiligheid van klimaatactivisten in Uganda en Tanzania helpt garanderen.

💚 XR en CCA organiseren deze actie namelijk in solidariteit met activisten van de Justice Movement Uganda, die zich in hun land vreedzaam verzetten tegen EACOP - met gevaar voor eigen leven.

🌸 Wil je op de hoogte blijven, ga dan in de Telegram broadcast of de Signal-groep.

Meer informatie over EACOP vind je hier.

 
Aanmelden wordt gewaardeerd

Locatie

Den Haag Ypenburg, Station Ypenburg, Den Haag, Nederland


Organisatie

Extinction Rebellion Nederland

welcome@extinctionrebellion.nl