welzijnstraining

Actiewelzijn training Training of lezing

26 mei 2024

14:00 tot 17:00

Buurthuis "De Watertoren", Van Teylingenstraat 20, Alkmaar, Nederland

Nederlands gesproken

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom

Een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie is een plaats van grote emotie. Zowel de intense vreugde van samen in beweging komen als de stress van in aanraking komen met politie of boze bestuurders en kritische omstanders vragen veel van ons lichaam en onze geest. Samen leren we hoe daar mee om te gaan.

Tijdens een welzijnstraining leer hoe je stress herkent en er mee omgaat, wat je kunt doen voor anderen die het moeilijk hebben en hoe je de woede van een politieagent of geblokkeerde chauffeur de-escaleert; technieken die van vitaal belang zijn om duurzaam actie te kunnen blijven voeren voor het klimaat.
Deze training is aangeraden voor iedereen die een actie wil bijwonen en zeer aangeraden voor mensen die een welzijnsrol zouden willen opnemen in hun affiniteitsgroepje of in het welzijnsteam (tijdens acties herkenbaar aan hun groene hesjes).
In Alkmaar geven we de training op twee middagen. Tijdens de eerste middag (24 maart) gaat het om de vraag: hoe hou ik verbinding met mijzelf en goede energie tijdens XR activiteiten en acties?
Tijdens de tweede middag (26 mei) gaat het om de vragen: hoe maak ik een goede verbinding met mederebellen? En hoe kan ik verbinding maken met een boos of gestrest persoon?
Iedereen die deelneemt aan XR activiteiten en acties is welkom. Graag aanmelden: joyboelens@gmail.com
De training vindt plaats in Buurthuis de Watertoren op zondag 24 maart en zondag 26 mei 2024.
13:30 Inloop
14:00 - 16:30 Training
Daarna is ruimte voor mededelingen en uitwisseling over acties en andere onderwerpen die ter sprake komen, gevolgd door een potluck en gezelligheid.

Locatie

Buurthuis "De Watertoren", Van Teylingenstraat 20, Alkmaar, Nederland