Actietraining Wageningen (NL)

Action Training Training or Lecture

13 May 2023

14:00 to 17:00

Stationsstraat 32, Wageningen

Price: Free

New rebels are welcome
Deze training is in het Nederlands.

Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidacties met Extinction Rebellion organiseren wij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

Voor iedereen

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties worden heel sterk aangeraden eentje te volgen. Deelnemers met meer ervaring zijn ook van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-actievoerders - om zoveel als mogelijk voorspelbaarheid, veiligheid en rust op onze acties te brengen.

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met "affiniteitsgroepen" en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

De training is in ontmoeting- en werkplaats Thuis, Stationsstraat 32, 6701 AM Wageningen. Het duurt van 14:00 tot 17:00.

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining. Je ontvangt geen bevestigingsmail na aanmelding. Meld je aan via onderstaande link:

https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/mukX7hGD6Q32pXjkxMpob72+7vCHhm-XcweJV+LnDlw/

Location

Thuis Wageningen, Stationsstraat 32, Wageningen