DE GASMILJARDEN VAN DE ING- docu’s & gesprek

Afgelopen jaar werd er door klimaatactivisten actie gevoerd tegen de ING Bank. Maar waarom eigenlijk? Investeert ING echt veel meer in fossiele projecten dan andere banken? En waar komen die investeringen terecht?
We zien in een half uur twee korte docu’s. In De gasmiljarden van ING worden investeringen van ING in LNG-terminals in Louisiana onder de loep genomen. In Oil and Water worden de gevolgen voor omwonenden zichtbaar. Daarna is er een gesprek met twee campaigners van Fossielvrij Nederland. Laat je informeren over de klimaatimpact van het grote geld. En praat mee over wat eraan te doen.
ING Bank, de grootste bank van Nederland, staat tevens bekend als de grootste investeerder in fossiele projecten. Maar daar loopt de bank niet mee te koop. De onderzoeksjournalisten van Pointer (KRO/NCRV) laten in ‘de gasmiljarden van ING’ zien waar deze miljarden naartoe gaan. En wat die investeringen betekenen voor het halen van de klimaatdoelen. In ‘Oil and Water’ wordt zichtbaar wat de door ING gefinancierde LNG-terminals voor gevolgen hebben voor het leven van mensen in de stadjes Ironton en West Point a la Hache in Louisiana, VS.
Na afloop gaat moderator Caroline Hannema in gesprek met campaigners Marianna van der Stel en Janneke Barten van Fossielvrij Nederland. Fossielvrij heeft afgelopen jaar een campagne gevoerd gericht op pensioenfonds ABP, waarna het fonds met fossiele beleggingen is gestopt. Momenteel richt Fossielvrij zich op ING. Marianna en Janneke vertellen over de campagne, er is gelegenheid voor vragen en reflectie en misschien borrelen er wel ideeën op om deze campagne vanuit Haarlem te versterken.
Deze avond wordt georganiseerd door Fossielvrij samen met lokale groepen van de Grootouders voor het Klimaat, Extinction Rebellion en Milieudefensie.
Meer info en gratis tickets via www.pletterij.nl/event/17-jan-23-de-gasmiljarden-van-de-ing
Details
Date:

January 17

Time:

20:00 - 21:30

Event Category:

Talk

Organizer

XR Haarlem

Email: xrhaarlem@gmail.com
Venue

De Pletterij

Lange Herenvest 122

Haarlem

Ready to rebel?

Join the thousands of people that are already taking real meaningful action with Extinction Rebellion. Whoever you are or however much time you have, there is a place for you within our movement.

Join