Actietraining

Op zondagmiddag 27 augustus geven we weer een Actietraining in Olst, in aanloop naar de permanente A12-blokkade in Den Haag. Als je wil deelnemen aan onze burgerlijk ongehoorzame acties (met kans op arrestatie), is het belangrijk dat je een Actietraining volgt. Na je deelname aan deze training kun je ook met kennis van zaken beslissen óf je aan een actie mee wilt doen.

Tijdens deze training leer je:

🌻hoe je je voorbereidt op een actie van Extinction Rebellion;
🌻wat geweldloosheid voor jou persoonlijk betekent, wat het is voor Extinction Rebellion en welke tactieken daarbij horen;
🌻hoe een eenvoudige blokkade in zijn werk gaat en wat er daarbij over je heen komt;
🌻hoe je tijdens een actie je mentale welzijn kunt waarborgen;
🌻wat een ‘affiniteitsgroep’ en een ‘vinger’ is en hoe deze groepen tijdens acties functioneren;
🌻hoe een arrestatie verloopt en hoe je om kunt gaan met politieaanwezigheid;
🌻wat juridische consequenties van een actie kunnen zijn.

Na de training ben je voorbereid om aan een  actie van Extinction Rebellion mee te doen.

De training duurt ongeveer 3,5 uur. We starten stipt om 13:00 uur. Je kunt inlopen vanaf 12:30 uur. Na aanmelding via onderstaande link krijg je een week voorafgaand aan de training een mail met het adres van de trainingslocatie en andere details.

🌈 MELD JE AAN MET DEZE LINK 🌈

Veel nieuwe rebellen hebben vragen over de juridische consequenties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Tijdens deze training komt de basis aan bod. Aan elke actie gaat doorgaans ook een briefing vooraf, waarin de consequenties van de betreffende actie specifieker aan bod komen.

 

Details
Date:

augustus 27

Time:

13:00 - 16:30

Evenement Categorie:

Actietraining, Training

Click to Register: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScf4D_NN4zNaSSMoXIikFeCKX1n7Kf8Zt4GuSRou6jq5TyylQ/viewform?usp=sf_link
Organisator

Extinction Rebellion Deventer e.o.

Email: XRDeventer@protonmail.com Website: https://extinctionrebellion.nl/deventer/

MEE DOEN?

Sluit je aan bij de duizenden mensen die zinvolle actie ondernemen met Extinction Rebellion. Wie je ook bent of hoeveel tijd je ook hebt, er is een plek voor jou binnen onze beweging.

Sluit je aan bij XR