Demonstratie Eindhoven Airport

Actie

23 maart 2024

12:00 tot 13:30

Airport Boulevard, Eindhoven

Prijs: Gratis

Minder geschikt voor nieuwe rebellen. Bekijk alle evenementen voor nieuwe rebellen
Op zaterdag 23 maart om 12:00 uur demonstreert XR op Eindhoven Airport. De luchthaven heeft aangekondigd om 1000 vluchten per jaar minder te laten opstijgen. Dit is bij lange na niet genoeg. Nu stijgen er namelijk jaarlijks 41500 vliegtuigen op. Daarom eist Extinction Rebellion om dit aantal tenminste te halveren, en per direct te stoppen met privéjets. Daarnaast eisen we van de EU en overheid om belasting op kerosine te gaan heffen. In de huidige klimaat- en ecologische crisis zijn dit noodzakelijke en urgente stappen willen we de Aarde leefbaar houden.

Lees meer over de actie en de eisen op https://extinctionrebellion.nl/xr-luchtvaart-eindhovenairport/.

De demonstratie op zaterdag 23 maart is aangekondigd. Daarnaast is er een verrassingsactie om onze eisen kracht bij te zetten.

Wil je meedoen aan de aangekondigde demonstratie? Je bent om 12.00 uur die dag welkom aan de voorzijde van het hoofdgebouw van Eindhoven Airport. 

Wil je meedoen aan de verrassingsactie*? Volg dan het volgende kanaal op Telegram: t.me/SOS_EindhovenAirport voor alle benodigde informatie.

* Let op!: voor deelname aan de verrassingsactie is het belangrijk dat je een actietraining hebt gevolgd. Voor data en locaties van de actietrainingen neem contact op met de locale XR afdeling of kijk op: https://extinctionrebellion.nl/events/

 

Bereikbaarheid Airport Eindhoven

Je komt er makkelijk met bussen 400 en 401 vanaf CS Eindhoven.

Parkeren

Gratis parkeren bij het vliegveld is niet mogelijk. Je kunt reserveren in een parkeergarage o.a. via deze website: https://shop.eindhovenairport.nl. Goedkoper is parkeren langs de weg waar een dagkaart € 4,20 kost, maar je moet dan wel een beetje geluk hebben dat er nog ergens plaats is. Probeer bijvoorbeeld de Jan Hilgerweg of de Marinus van Meelweg.

Fietsen

Er is een fietsenstalling bij het busstation onder de parkeergarage recht voor de vertrek- en aankomsthal.

Locatie

Airport Eindhoven, Airport Boulevard, Eindhoven