GUERILLA FASHION Den Haag

Actie

14 april 2024

13:00 tot 15:00

Den Haag

Nederlands & Engels gesproken

Prijs: Gratis

Nieuwe rebellen zijn welkom

Op zondag 14 april voeren wij andermaal actie tegen modezaken in Den Haag. In bepaalde winkels, waarvan we weten dat ze slecht zijn voor het klimaat én de mensenrechten van hun arbeiders, hangen we tweedehandskleding op met daarin labels waarop "NEEM MIJ MEE (gratis)" staat, boven een uitleg van wat er mis is met de fastfashionindustrie. Als er genoeg deelnemers zijn, voegen we daar deze keer ook zaken in het Westland, Zoetermeer, Leidschendam, Voorburg en/of Rijswijk aan toe.
De mode-industrie is verantwoordelijk voor een derde van alle microplastics in de oceanen, 20% van al het afvalwater, en 8% van de wereldwijde CO₂-uitstoot. Dat laatste is vergelijkbaar met de uitstoot van de hele Europese Unie. Daarbovenop kenmerkt een gebrek aan mensenrechten de arbeiders in de sector.

De actie die we doen is low-risk en erg geschikt voor nieuwe rebellen. Het voorbereidende deel (labels aan kleding vastmaken) is een sociale bijeenkomst, met thee en koekjes en no-risk (dus ook geschikt voor mensen zonder actietraining).

Heb je kleren die je wil doneren? Wil je meedoen met de actie of de voorbereiding? Kom in de Signalgroep: https://signal.group/#CjQKICOYdodFiPguWsFyd4KaTDNwysRLkMVBRNBShkjJZutdEhDn5ilwoV3xob6-pU02H_Gs (Houd er rekening mee dat in Signalgroepen je telefoonnummer zichtbaar is voor iedereen in de groep.)

Liefde en woede,

Guerilla Fashion Price Tag🩵

 


Locatie

https://signal.group/#CjQKICOYdodFiPguWsFyd4KaTDNwysRLkMVBRNBShkjJZutdEhDn5ilwoV3xob6-pU02H_Gs, Den Haag