Webinar: Introductie Sociocratie

Organiseren in XR training Training of lezing

21 april 2024

20:00 tot 21:30

Online

Nederlands gesproken

Prijs: Gratis

Speciaal voor nieuwe rebellen

Een online introductie webinar over sociocratie. XR streeft er naar de structuur van zo veel mogelijk zelfstandige kringen sociocratisch te organiseren. Om zo veel mogelijk mensen een eerste idee te geven van wat sociocratie is proberen we regelmatig deze webinar te organiseren.

Deze webinar is voor iedereen die graag meer wilt leren over de basis van sociocratie binnen XR én voor iedereen die er nog helemaal niet bekend mee is!  XR streeft er naar de structuur van zo veel mogelijk zelfstandige kringen sociocratisch te organiseren. Om zo veel mogelijk mensen een eerste idee te geven van wat sociocratie is proberen we regelmatig deze webinar te organiseren. Als lokale groep of XR community kun je een workshop aanvragen om er echt mee aan de slag te gaan! Stuur hierover een mailtje naar xrnlsos21@protonmail.com. De workshop biedt een uitgebreide introductie in sociocratie en zelforganisatie: hoe kun je goed en effectief samenwerken in kringen. Deze webinar is met name bedoeld voor rebellen die weinig tot geen ervaring hebben met sociocratie, beter willen begrijpen hoe XR georganiseerd is en hoe je bijvoorbeeld gezamenlijk besluiten neemt met consent.

Wat komt onder meer aan de orde:
– De basisbeginselen van sociocratie
– Consent besluitvorming en de sociocratische vergaderstructuur
– De organisatiestructuur van kringen en rollen

Wil je meedoen?
Stuur een e-mail naar xrnlsos21@protonmail.com dat je graag mee wilt doen en een aantal dagen van te voren sturen we je de link toe!

Hopelijk tot snel!
Liefde en vuur,
de Sociocratie kring

Organisatie

Extinction Rebellion Nederland

welcome@extinctionrebellion.nl